Шест месеца затвор при “строг” режим за пиян шофьор, катастрофирал в къща

DenNews.bg
10.08.2016
размер на текста:

Районна прокуратура - Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу Панайот Ж. на 39 г., обвинен затова, че управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деяние по чл.343б, ал.1 от НК - престъпление по чл.343б, ал.2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд - Стара Загора е признал за виновен Панайот Ж. и му е наложил е наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца при първоначален „строг“ режим.

На 17 март 2016 г. г. Панайот Ж. консумирал алкохол. Въпреки нетрезвото си състояние той привел в движение лек автомобил марка „Форд Ескорт“ и го управлявал по улиците в с. Бъдеще, общ. Стара Загора. Панайот Ж. изгубил контрол над управлението на автомобила и катастрофирал, като се ударил в масивна ограда на недвижим имот в селото. На място пристигнали екипи на ЦСМП – Стара Загора и ОД на МВР – Стара Загора. При извършената проверка било установено, че Панайот Ж. е в нетрезво състояние (от него се излъчвала миризма на алкохол, говорът и движенията му били затруднени). Панайот Ж. бил отведен в ЦСМП – гр. Стара Загора, където му била взета кръв за изследване. При назначената в хода на досъдебното производство химическа експертиза било установено, че в кръвта на Панайот Ж. се е съдържал алкохол в концентрация на 2,67 промила.

Панайот Ж. е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер. През 2013 г. Панайот Ж. е бил осъден на наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, чието изтърпяване е било отложено за срок от три години, отново за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Съдебният акт на Районен съд - Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.

В отделно производство от същата дата на основание чл.68 ал.1 от Наказателния кодекс, било приведено в изпълнение и наложеното наказание на Панайот Ж. по друго дело по описа на Районен съд - Стара Загора в размер на 10 месеца „лишаване от свобода“, които Панайот Ж. трябва да изтърпи отделно от одобреното със споразумение наказание.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети