Крадец-рецидивист остава в ареста по искане на Районна прокуратура - Дупница

DenNews.bg
01.08.2016
размер на текста:

 Районният съд в гр. Дупница уважи искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Жеко Г. - рецидивист, извършител на домови кражби (престъпление по чл. 196, ал.1, т.1, в сл. на чл. 194, ал.1, във вр. с чл. 29, ал. 1, б. „а” във вр с чл. 26, ал.1 от НК).
За времето от 14.06. до 02.07.2016 г. в гр. Дупница, в условията на продължавано престъпление, обвиняемият отнел чужди движими вещи от различни граждани, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.
Сред откраднатите вещи са пет велосипеда с марки „Крос“, „Tiger“, „Драг”, „КТМ” и юношеско колело с два амортисьора. Рецидивистът задигнал монитор марка „Beno”, електрическа китара с усилвател в калъф, соковарка, а в допълнение и стъклена дамаджана с оплетка, пълна с ракия.
Жеко Г. е с обремененото съдебно минало, като през 2013 г. е осъден за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“ в размер на една година и осем месеца, което е изтърпял при „строг“ режим в затвор.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети