Обама определи като „брутална” атаката срещу полицията в Далас

DenNews.bg
08.07.2016
размер на текста:

 Американският президент Барак Обама определи като „брутална” атаката в Далас, при която бяха убити петима полицаи, а шестима получиха наранявания.Обама, който говори във Варшава, Полша, където участва на двудневната среща на върха на НАТО, изтъкна, че е разговарял с кмета на Далас и му е обещал федералното правителство да предостави необходимата помощ.

Според него по никакъв начин не може да бъде оправдана стрелбата срещу полицаи.Американският лидер поясни, че все още не знаят всички факти.

„Това, което знаем е, че беше извършена брутална, предварително планирана и заслужаваща презрение атака срещу полицията. Полицията в Далас беше на служба, за да изпълни задълженията си, пазейки хората по време на мирни протести. Тези полицаи бяха нападнати и близо дузина бяха простреляни. Петима са убити. Други полицаи и един цивилен са ранени, някои са в тежко състояние, и ние се молим за тяхното възстановяване”, каза той.

Ужасени сме от тези събития, добави Обама.

Според полицията, изтъкна той, има редица заподозрени.Всеки замесен в тези убийства ще бъде подведен под пълна отговорност, закани се държавният глава на САЩ.

Мощните оръжия правят тези събития „по-трагични”, заяви още Обама, подхващайки темата за притежанието на оръжие в САЩ.

Ние също знаем, че когато хората са въоръжени с мощни оръжия атаки като тези са по-смъртоносни, по-трагични. Трябва да имаме предвид тези реалности за напред, предупреди той.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети