Вдигат двойно таксите за Гробищния парк в Дупница

DenNews.bg
08.07.2016
размер на текста:

Двоен скок на таксите за Гробищния парк в Дупница предлага кметът на Дупница Методи Чимев с докладна за корекция на Наредбата за определянето на местните такси и цени на услуги.
Предложението ще бъде разгледано от Общински съвет на редовна сесия на 15 юли, петък.
С докладната си кметът предлага за единично място до 15 г. да се заплаща еднократна такса от 30 лв., която до момента бе 15 лв., а за семейно гробно място таксата да стане от 25 лв. на 50 лв. За ползването на единично гробно място за вечни времена предложената такса е 60 лв., а за семейно място – 100 лв.
Предлага се и конкретизирането на такса за гробно място и в селата - до 15 г. за единично място 25 лв., за семейно -50 лв., а за вечни времена съответно – едно място 60 лв. и семейно – 100 лв.
В мотивите към докладната на кмета пише, че в момента размерът на таксите е изключително нисък и не съответства на действителните разходи.
Освен това с докладната се предлага от такса за отглеждане на кучета да бъдат освободени собствениците на кучетата, придружаващи и охраняващи селскостопански животни, които се отглеждат в регистрирани животновъдни обекти. Това е изискване на закона, но тъй като към момента няма информация за точния брой на такива кучета в община Дупница не може да бъде предвидена финансовата последица от въвеждането на този текст.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети