Община Бобов дол подари три площадки за отдих и игра на децата

DenNews.bg
08.07.2016
размер на текста:

Община Бобов дол подари на децата от града три нови площадки за отдих и игра, които са обособени за нуждите на всяка възраст – от пеленачета до тийнейджъри.
Площадките бяха открити вчера от кмета Елза Величкова, като преди това отец Благой освети новите придобивки и пожела да се ползват безаварийно и с много усмивки.
Двете детски площадки са оборудвани с катерушки, подходящи за различните възрасти – до 5 г. и до 8 г., а на спортната площадка за младежи са разположени ринг за бокс, фитнес уреди и маса за тенис.
Малко над 10 000 лв. са вложени в трите площадки, като средствата са от бюджета на община Бобов дол. Всички пари са вложени в материали и съоръжения, тъй като строителните работи са извършени от работници от общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство”.
„Доволна съм, че децата на Бобов дол вече има къде да играят, а родителите им да са спокойни”, коментира кметът Елза Величкова.
На откриването тя сподели още една новина. Община Бобов дол спечели проект по ТГС с Македония на обща стойност 400 000 евро, които ще бъдат поделени по равно между миньорската община и партньорите от Ранковце.
Със средствата ще бъде изградена подпорна стена на река Горещица в село Мламолово, където при обилни валежи реката излиза от коритото си.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети