4 г. затвор за бивш зам.-министър на финансите

DenNews.bg
06.07.2016
размер на текста:

Бивш зам.-министър на финансите в кабинета „Сакскобургготски" получи присъда от 4 г. затвор по обвинение за причиняване на катастрофа с двама загинали.
Окръжн съд-Добрич призна 47-годишният Красимир Катев за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и средна телесна повреда на друго, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Окръжните магистрати го лишиха и от правото да управлява МПС за срок от 6 години.

Катастрофата стана на 22 август 2012 г. на главен път Е-87, близо до кръстовището за село Момчил край Балчик.
Тогава джипът „Фолксваген Туарег”, управляван от Красимир Катев, навлиза в насрещното движение и се удря в идващия лек автомобил "Опел" с варненска регистрация. 20-годишният Димитър Георгиев загива на място, а 26-годишният му братовчед Пламен Райков умира в добричката болница, въпреки усилията на лекарите да го спасят. При катастрофата са ранени тъщата на бившия зам.-министър и 7-годишната му дъщеря.
Изготвените комплексни съдебномедицински, трасологическа и автотехническа експертиза установили, че дори и да са били с предпазни колани, пътуващите в опела не са можели да оцелеят заради силния удар между двата автомобила и тежестта на травматичните им увреждания.
Делото срещу бившия финансов министър се разглежда за втори път от Добричкия окръжен съд, след като на 18 юли 2014 г. състав на съда го призна за невинен.
Апелативният съд във Варна обаче върна делото за ново разглеждане.
Настоящата присъда на окръжните магистрати също не е окончателна и отново подлежи на въззивен контрол.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети