Съдът отмени присъдата на Чеци за убийството на Яна

DenNews.bg
05.07.2016
размер на текста:

Върховният касационен съд отмени присъдата на Николай Русинов-Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина и върна делото за ново разглеждане от Апелативния съд заради съществени процесуални нарушения и липсата на достатъчна яснота за автора на деянието.
Върховните магистрати са отменили решението на втората инстанция от края на юли 2015 г. и са указали делото да се разгледа от друг състав на същия съд. Тогава Софийският апелативен съд измени присъдата на Николай Русинов-Чеци, който е обвинен за убийството на Яна Кръстева, на 19 години затвор вместо доживотен затвор.
28-годишната Яна беше убита на 10 юли 2011 г., а тялото й бе открито на следващия ден в Борисовата градина. Чеци пък бе задържан на летището в края на 2012 г., прибирайки се от Турция. Съдебно-медицинските експертизи доказват, че Николай е бил последният човек, с когото Яна е правила секс, а дрехите й са разкъсани от него. Кръстева е имала два телефона. Единият, от които е изключен, с изхвърлена карта и батерия, като следите по апарата са от Чеци. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети