136 полицаи от област Кюстендил с отличия за празника на МВР

DenNews.bg
04.07.2016
размер на текста:

136 служители, работещи в ОДМВР-Кюстендил, РДПБЗН и РДГП – Кюстендил, са наградени по случай 137 години от създаването на МВР и професионалния празник на служителите на вътрешното министерство.
Директорът на ОДМВР старши комисар Елиан Стамболийски е награден със заповед на главния секретар на МВР Георги Костов с обявяване на благодарност за проявена инициативност и съществен принос в осъществяване на професионалната дейност.

Иван Йорданов за пореден път е най-точен с пистолета от журналистическата гилдия.


На тържествено събрание днес Стамболийски - поздрави служителите на МВР и изрази удовлетворение от постигнатите резултати – от началото на годината разкриваемостта на престъпленията е увеличена с 21.28 пункта, сравнено със същия период на миналата година. За периода са иззети 87 505 къса цигари и 109 кг нарязан тютюн без български акцизен бандерол, иззети са и 80 л алкохол без бандерол на българската държава.
Противодействието на престъпленията, свързани с наркотици, излюстрира със следните резултати: иззети синтетични наркотични вещества 2688 таблети и 1.513 кг субстанция, марихуана 14.94 кг, 66 стръка канабис и разкрити 2 обекта за отглеждане и преработка на канабис. Ст. комисар Стамболийски подчерта, че е удовлетворен от екипната работа на служителите и е уверен, че стремежът да бъдат в полза на гражданите ще продължи да дава резултати.
По случай празника наградените служители на РДГП са 59, от тях 8 са наградени с писмена похвала от директора на ГД ГП – МВР, а 51 - от директора на РДГП Кюстендил, комисар Васил Митов.
Директорът на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев награди 20 свои служители с писмена похвала.
Днес по случай празника МВР се проведе и традиционния турнир за журналисти по стрелба с пистолет. Най-добрия резултат постигна Иван Йорданов от ТВ „Запад“, на второ място се класира колегата му от телевизията Георги Божков, третата позиция завоюва Даниела Стоименова от вестник „Наблюдател“. Призьорите получиха от Стамболийски грамоти и сувенири.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети