Отец Паликарски осъди магазин за дрехи за неплатен наем

DenNews.bg
04.07.2016
размер на текста:

Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски осъди още един некоректен наемател, ползващ обект в двора на централния храм „Св. Георги Победоносец” в Дупница.
Църковното настоятелство и фирма „Болива” имат отношения от месец април 2012 година по силата на неформален договор за наем на помещение, функциониращо и в момента като магазин за дрехи „Космос”.
В исковата молба отец Паликарски е посочил, че наемателят е заплатил с огромно закъснение наемна цена за м.август и септември 2013 г., а не е изпълнил задълженията си за месеците октомври, ноември и декември 2013 в размер на 900 лева; за цялата 2014 г. и 2015 г. в размер на по 3 600 лева за година, както и за м. януари, февруари и март 2016г. в размер на 900 лева и иска Районен съд да постанови решение, с което да осъди ответника да му заплати сумата в размер на 900 лева, представляваща наемна цена за периода месец октомври 2013 год., месец ноември 2013 год. и месец декември 2013 год., ведно със законната лихва за забава върху тези суми, считано от момента на предявяване на иска до окончателното им издължаване, както и разноски.
По силата на съдебното решение фирма „Болива” трябва да плати на Църковното настоятелство 900 лв. неплатен наем, ведно със законната лихва до окончателното им издължаване, както и 550 лв. разноски по делото за платена държавна такса и адвокатско възнаграждение.
Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.
През м. ноември миналата година, Районен съд-Дупница излезе с решение, с което признава за установено, че ресторант „Дебром”, собственост на бизнесмена Евгени Кацарски, е изключителна собственост на църквата и наемателят трябва предаде владението на Църковното настоятелство. Освен това Кацарски бе осъден да заплати 1200 лева обезщетение на църквата за ползата, от която е бил лишен собственикът вследствие невъзможността да ползва собствения си имот.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети