В Кан забраняват големите чанти на плажа, на Октоберфест-без раници

DenNews.bg
28.07.2016
размер на текста:

Властите в прочутия туристически град Кан на Лазурния бряг забраниха носенето на големи чанти и багажи на плажа. Превантивната мярка трябва да намали опасността от извършване на атентати. Кметът Давид Линар уточни, че забраната се отнася за крайбрежието на цялата община и ще е в сила до 31 октомври.
Организаторите на бирения фестивал Октоберфест в германския град Мюнхен пък подкрепиха въвеждането на забрана за носене на раници, за да гарантират сигурността по време на празника, който трябва да започне на 17 септември.
Не е изключено подобни мерки да бъдат въведени и другаде.
Медии във Франция ще дадат своя принос в борбата с тероризма, така например телевизия Бе Еф Ем и вестниците "Монд" и "Кроа" решиха повече да не публикуват снимки на атентатори, за да се избегне евентуалното им посмъртно героизиране и да не се поставят на едно равнище жертви и терористи.

Преди 30-ина години серия атентати в Париж доведе до решението да бъдат отстранени кошчетата за отпадъци от станциите и коридорите на метрото. То се спазва и днес, и е възприето по цял свят, включително в България.
В началото на този век британско разследване разкри терористичен замисъл за използване на експлозиви, доставяни до мястото на атентата във вид на безобидни съставки.
Тази предполагаема заплаха пък е в основата на строгите ограничения за превоз на каквито и да било течности в самолетите на гражданската авиация.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети