Ученичката, убила насилника си, е обвинена в умишлено престъпление

DenNews.bg
28.07.2016
размер на текста:

18-годишната ученичка, която вчера се предаде сама в полицията, признавайки че е убила 62-годишен мъж при опит да бъде изнасилена, е обвинена в умишлено убийство. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред bTV. Арнаудова уточни, че към момента огледите продължават, разпитват се свидетели и се правят експертизи на трупа и на момичето.
Ако изнасилването бъде доказано, е възможно да бъде променена правната квалификация, посочи Арнаудова.
Към момента момичето е задържано за 72 часа.

Убитият в Стара Загора Богдан Динев, известен като Боньо фаса, е имал богато криминално минало. Лежал е няколко пъти в затвора. Назад в годините е бил охрана в няколко дискотеки в града и в някои старозагорски села.

Според адвоката на ученичката Валендин Димитров момичето е действало при неизбежна самоотбрана, съобщи Дарик.

До момента е установено, че обвиняемата няма противообществени прояви и не е осъждана. Учи в елитно училище в Стара Загора и с отличен успех е завършила учебната 2015/2016 г. Момичето работело в заведение, за да подпомага семейството си в издръжката. Именно на работното си място срещнала и 62-годишния Динев.

62-годишният мъж бе намерен убит в дома си вчера. Сигнал в полицията е подала племенницата му, която го намерила в апартамента му. На Динев са нанесени множество порезни рани в областта на корема и слабините. Смъртта на мъжа е настъпила в резултат на кръвозагуба.
18-годишната ученичка сама се е предала след извършеното престъпление. Пред полицейски служител момичето разказало за срещата си с жертвата, осъществена вечерта на 25 юли. Съобщила е за упражнено спрямо нея престъпление - "изнасилване" от възрастния мъж.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети