Ердоган се среща с опозиционните лидери

DenNews.bg
25.07.2016
размер на текста:

 Турският президент Реджеп Ердоган се очаква да се срещне с лидерите на опозиционните партии днес.

Хиляди поддръжници на основната опозиционна Народнорепубликанска партия и на управляващата Партия на справедливостта и развитието се събраха на истанбулския площад Таксим вчера, за да участват в демонстрация срещу опита за преврат в Турция. За първи първи път поддръжници на опозиционната НРП и управляващата партия, която е с ислямистки корени, участват в общ митинг. Народнорепубликанската партия призова за организирането на демонстрацията, като покани и управляващата ПСР да се присъедини.

3000 нови съдии и държавни прокурори ще бъдат назначени в Турция, за да запълнят овакантените работни места на хилядите служители, отстранени от постовете им след опита за преврат на 15 юли, съобщи министърът на прависъдието Бекир Боздаг.

"Няма да бъде причинено неудобство на нашите граждани. Взимаме мерки да се погрижим за това", каза Боздаг в интервю за телевизия Канал 7.
Правосъдният министър уточни, че правителството вече е било насрочило 1500 изпити през ноември за бъдещи съдии и прокурори. Този брой е бил удвоен в светлината на "скорошните развития", каза той.

Вчера министърът на образованието Исмет Йълмаз съобщи, че Турция планира да назначи над 20 хиляди учители, които ще заменят колегите им, уволнени по подозрение в подкрепа за мрежата на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, когото турските власти подозират, че стои зад опита за преврат.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети