Чешки гражданин е изчезнал в България, издирват го цял месец неуспешно

DenNews.bg
20.07.2016
размер на текста:

 Полицията продължава издирването на 37-годишния Иржи Вана. Независимо от положените от служителите усилия, чешкият гражданин остава в неизвестност. От извършените до този момент оперативни действия у нас е потвърдено, че Иржи Вана е влязъл в страната ни в 18.21 часа на 26 май т.г. през ГКПП-Аерогара София. До този момент няма данни да е напускал пределите на България. Няма данни и за адресни регистрации на територията на страната.
Действията по локализирането му са предприети след молба, отправена от бюро СИРЕНЕ – Чехия. Пред чешките полицейски власти майката на Вана обяснила, че на 26 май т.г. синът й е отпътувал за България с намерението да осъществи планински преходи в Рила, евентуално Пирин и Стара планина. Вана си е купил билет за връщане с дата 19 юни т.г., но не се е прибрал. Жената съобщила, че синът й е планирал и пътуване до Перу, за което вече имал билет с дата на заминаване 22.06.2016 г. Няма връзка с него, тъй като е без мобилен телефон.
Хората, които разполагат с информация за издирвания мъж, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети