Вадят пари от резерва в полза на Марек, колко ще преценява кметът Чимев

DenNews.bg
16.07.2016
размер на текста:

Кметът на Дупница Методи Чимев получи мандат от Общински съвет да направи проучване за размера на финансова помощ, която да бъде отпусната на Марек.
Питането на президента на футболния клуб Борис Паризов за отпускане на субсидия бе разгледано извън дневния ред на редовната сесия на местния параламент вчера. Предложението на съветниците, разгледали темата преди сесията, бе за нуждите на юношите младша възраст, които през новия сезон ще играят в Елитната група - да бъдат отпуснат 6000 лв., а 2000 лв. да получи представителния тим на Марек за Югозападната „В“ група.
Кметът Чимев пък изрази готовност на клуба да бъдат отпуснати толкова средства, колкото са нужни до края на годината, тъй като 6000 лв. за юношите и 2000 за мъжкия тим биха били крайно недостатъчни.
Окончателното решение, взето със съгласие между съветници и кмет, е Чимев да провери състоянието на резерва и да се прецени максималният размер на помощта, която да обезпечи разходите до края на годината. Целта е Марек да получи възможно най-бързо субсидията, тъй като първенството стартира на 14 август, а тимът вече от 2 седмици води подготовка. Затова и самото решение за отпускане на помощта ще бъде взето с подпис, неприсъствено от страна на съветниците, които от вчера до септември са в лятна ваканция.
За следващата година подобна субсидия и размерът й ще бъдат определени още при гласуването на общинския бюджет.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети