Прокуратурата се зае с разследването на сделките в Дупнишка Популярна каса

Прокуратурата се зае с разследването на сделките с Дупнишка Популярна каса

DenNews.bg
12.07.2016
размер на текста:

 Районна прокуратура в Дупница започна разследване на договорите на вложители със в станалата печално известна Популярна каса в града. Дали става въпрос за престъпление от общ характер, или просто за гражданско-правни отношения, тепърва държавното обвинение ще се произнесе, след като се запознае с преписката от полицията. Предстои и разпит на потърпевшите вложители, като техният списък набъбва с всеки изминал ден. Сумите, с които те са се простили заради примамливо високите лихви от 14,5% са в различни размери- от скромните 3 000 лева до сериозните суми от 300 000 лева.

В периода от 11.04.2016 г., когато е подадена първата жалба до настоящия момент в Районна прокуратура – Дупница са постъпили 100 жалби от вложители в Кредитно-спестовна кооперация „Дупнишка популярна каса“. В тях се излага оплакване, свързано с изтичане на договорите им за срочна вноска в КСК и искането за връщане на внесените суми. Въпреки, че срокът за изпълнение на искането е приключил, те не получили сумите, които внесли. Жалбоподателите посочват, че офисът на в Кредитно-спестовната кооперация в гр. Дупница е затворен, а телефонът за контакт е изключен.
Във връзка с депозираните жалби с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Дупница от 13.04.2016 г. на Началника на РУ на МВР – гр. Дупница е възложено извършването на предварителна проверка. Държавното обвинение е дало указания, касаещи изясняване на обстоятелствата, с оглед събиране на достатъчно данни за извършено престъпление.
На 01.06.2016 г. е разпоредена допълнителна проверка с определен срок за приключване в рамките на 30 дни, а именно до 01.07.2016 г. Тя приключи на 8-и юли, когато преписката бе предадена на прокуратурата.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети