Изтичат последните часове на Камерън като премиер на Великобритания

DenNews.bg
12.07.2016
размер на текста:

След 6 г. на премиерския пост Дейвид Камерън ще подаде официално оставката си пред кралица Елизабет Втора утре, съобщават британските медии.
Вчера Тереза Мей остана единствен кандидат за премиер и лидер на британските консерватори. Съперничката й Андреа Ледсъм се оттегли от състезанието и така прекрати кампанията, която трябваше да продължи до септември.
Камерън заяви, че се надява още до края на деня в сряда Мей да поеме премиерските функции.
Партията се нуждае спешно от лидер, а страната от премиер и още 9 седмици кампания преди окончателния избор на партийните членове са крайно нежелани, каза Лидсъм при оттеглянето си.
Камерън определи вътрешната министърка Тереза Мей като „силна и компетентна“ и добави, че тя е повече от способна да бъде лидер.
59-годишната Мей научила за шеметния развой на събитията в Бирмингам, където започваше кампанията си за лидер на консерваторите, и веднага тръгнала към Лондон.
Въпреки че беше противник на излизането на Великобритания от ЕС, именно тя ще започне процедурата. „Брекзит значи Брекзит“, заяви Мей наскоро, бързайки да успокои торите, 60% от които гласуваха за развода с ЕС, отбелязва „Фигаро“.
Процедурата освен това вероятно ще започне по-рано от прогнозата на Камерън за края на годината. Източник: manager.bg

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети