Медиците от общинската болница с декларация срещу здравната карта, окастрила здравеопазването в Дупница

DenNews.bg
08.06.2016
размер на текста:

Медицинският съвет на общинската болница в Дупница излезе днес с декларация във връзка със здравната карта, орязваща драстично леглата в почи всички отделения, което ще доведе не само до финансови проблеми, но и до опасност пациенти, включително деца, да останат без лекарска помощ. Припомнете си ТУК

Публикуваме текста на декларацията без редакция и съкращения:

 

Уважаеми жители на Дупница и региона,

Остро възразяваме против несправедливото орязване на болнични легла и поставянето на здравеопазването в Дупница в унизително положение! Въведената здравна карта не отчита справедливо потребностите и реалната дейност, извършвана дълги години в общинска болница „Св. Иван Рилски” и ни поставя до сетната в момент на реформиране и стабилизиране на болницата. Намаляването на легла във водещи отделения, като педиатрично, нанася удар върху възможността да оказваме здравна помощ на населението от целия регион на бившата Дупнишка околия – в нашата болница се лекуват жители на общините Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Рила и Бобошево, което се доказва със статистика. 10 000 души годишно получават здравни грижи в МБАЛ „Св. Иван Рилски”-Дупница като немалка част от тях нямат никаква друга алтернатива за лечение.
Ще продължим да оказваме медицинска помощ на нашите пациенти и при тези унизителни условия, докато можем.
Призоваваме нашите пациенти за подкрепа и всички институции да преразгледат крайно несправедливото разпределение, наложено с новата здравна карта за област Кюстендил!
Оставаме в готовност да защитим нашата болница и интересите на пациентите ни с всички сили и средства и заедно с колегите ни от цялата страна.

 

Медицински съвет на МБАЛ „Св. Иван Рилски”-Дупница

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети