Над 928 нови работни места са заявили работодатели от област Кюстендил

DenNews.bg
08.06.2016
размер на текста:

Над 928 работни места за лица над 29 години за заявени от работодатели от Кюстендилска област по схемата „Обучения и заетост”. Заявките за подадени от 339 работодатели, кандидатстващи за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси.
Това стана ясно на заседание на постоянната комисия по заетост, което се проведе в Областна управа-Кюстендил, с участието на областния управител Виктор Янев, заместника му Радослава Чеканска, директорите на дирекции Бюро по труда – Кюстендил и Дупница Юлияна Хаджиева и Наташа Илиева, директорът на ДРСЗ – Благоевград Станислава Поповска, директорът на РД Социално подпомагане Светослава Макенджиева, представители на общините, работодателите и синдикалните организации в областта.
На заседанието бе избрана група от експерти към комисията по заетост, която да подбере и оцени заявките на работодателите, спрямо конкретни критерии и изработена методика.
Схемата „Обучения и заетост“ реализира в два етапа. Първият, който стартира на 16 май е с бюджет от 787 890 млн. лв. за трудови възнаграждения на безработни лица над 29 години в област Кюстендил, регистрирани в Бюро по труда. Вторият етап предстои да стартира.

 

 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети