13 години затвор за баща, системно изнасилвал голямата си дъщеря

DenNews.bg
08.06.2016
размер на текста:

 Върховен касационен съд на Република България потвърди осъдителната присъда постановена от Окръжен съд – гр. Плевен, с която на Златко С. от с. Ясен е наложено наказание „Лишаване от свобода“ в размер на 13 /тринадесет години/ при първоначален строг режим на изтърпяване за престъпление по чл. 152, ал.4, т.1 и т.4, вр. ал.2, т.1 и т.2, вр. ал.1, т.2, вр. чл. 26, ал.1 и ал.3 от НК. При определяне на размера на наказанието съдът се е съобразил със задължителните изисквания на закона и е намалил с 1/3 размера на определеното наказание от 20 години лишаване от свобода т.к. осъденият е признал вината си и производството се е развило като съкратено съдебно следствие.

Присъдата е постановена по внесен от страна на Окръжна прокуратура – гр. Плевен обвинителен акт срещу Златко С. за това, че в периода 15.02.2015 г.–02.04.2015 г. в с. Ясен и с. Горна Митрополия, в условията на продължавано престъпление се съвкупил с низходяща сродница – малолетната си дъщеря, като я принудил към това със сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай.

Осъденият системно злоупотребявал сексуално с по-голямата си дъщеря като в хода на разследването са установени и доказани безспорно четири отделни случая на осъществени насилствени сексуални акта помежду им. За останалите случаи пострадалата се затруднява да индивидуализира време и място на извършване на посегателствата. За да реализира престъпните си намерения осъденият Златко С. удрял пострадалата и я заплашвал, че ако сподели с някого за ставащото ще убие нея и майка й, и ще остави жива само по-малката й сестра.

При постановяване на присъдата съдът е привел в изпълнение и наказанието по друга, по-стара, присъда на осъдения в размер на 3 /три/ месеца „Лишаване от свобода“.

Осъденият е с мярка "Задържане под стража" от фазата на досъдебното производство.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети