Медия отказа да рекламира Тръмп, вреден е за здравето

DenNews.bg
07.06.2016
размер на текста:

Информационният сайт BuzzFeed прекрати рекламния договор с Републиканската парти и обяви, че не желае да разпространява реклама за Доналд Тръмп.
„Ние не обичаме да се отказваме от печалба, но в някои случаи сме длъжни да направим изключение: не публикуваме реклами на цигари, защото са вредни за вашето здраве и отказваме рекламата за Тръмп по същите причини”, заяви генералният директор Джона Перети. "Кампанията (на Тръмп) пряко противоречи на свободите на нашите служители в САЩ и навсякъде по света“, заявява Перети в вътрешна кореспонденция, която изданието цитира. В някои случаи като намерението му да забрани на мюсюлманите да пътуват, ще стане невъзможно за нашите служители да практикуват професията си, отбелязва шефът на BuzzFeed.
Според сайта Politico стойността на отказания договор е 1,3 млн. долара.
По думите на Перети решението няма да засегне информацинното отразяване на кампанията.
Говорителят на републиканците Шон Спейсър се опита да излезе от ситуацията, като заяви, че партията изобщо не е планирала да разпространява реклама чрез BuzzFeed.
"Иронията е, че те не са отказали парите на кандидатката, която в момента е обект на разследване от ФБР“, коментира Спейсър, намеквайки за скандала със служебните имейли, които бившият държавен секретар Хилари Клинтън е изпращала от личната си поща. Източник: manager.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети