Падат ограниченията за движение на тирове в пиковите часове и в жега

DenNews.bg
06.06.2016
размер на текста:

Движението на тежкотоварените автомобили вече няма да бъде ограничавано през почивните дни, в пиковете часове и при височки температури, както досега.
От Съюза на транспортните работници съобщават, че в петък е проведена среща с представители на Агенция „Пътна инфраструктура”, КАТ – Пътна полиция, Националното сдружение на българските превозвачи и Сдружението на международните превозвачи.
Постигнат е консенсус по основните искания в декларацията на съюза на транспортните работници.
Напълно ще отпаднат ограниченията за движение на камиони над 12 тона при температура над 35 градуса, както се правеше това до този момент.
Също така транспортните работници са получили уверение, че ще се редуцират ограниченията за товарните автомобили с маса над 12 тона в дните петък и неделя, както и в последния предпразничен ден и последният празничен ден. До този момент се спираше движението на тирове по основните направления при очакван трафик по празниците предимно от столицата към гръцката граница или към морето.
Ще се въведат гъвкави ограничения на движението съобразно интензивността на трафика. Такива ограничения ще бъдат налагани в определени участъци от първокласната пътна мрежа с висок риск от ПТП и участъци с висока натовареност на трафика. За тази цел ще се изготви карта на сайта на АПИ.
Всички автомагистрали се освобождават от ограничения в празничните и почивни дни.
В тази връзка ще се въведат и до една седмица съответните нормативни документи.
АПИ и КАТ - Пътна полиция ще изготвят програма под формата на брошура за ограниченията през цялата следващата година.
Именно защото са удовлетворени от Съюза на транспортните работници отменят обявената преди време протестна готовност. Източник: news.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети