Купон за излизане от затвора „запали” столичен квартал

DenNews.bg
03.06.2016
размер на текста:

Купон за излизане от затвора на един от компания криминално проявени лица запали с среднощно напрежение столичния квартал „Ботунец”. Празнуващите вдигали шум след 22 часа, заради което съседи им направили забележка. Купонджиите се нахвърли върху хората. Това е случилото се снощи, обяснено на извънреден брифинг рано тази сутрин началникът на Пето РУ комисар Николай Василев.
„Има обаждане по телефона за нарушаване на нощната тишина. Направили сме забележка. Предполагам, от доста голямото количество изпит алкохол празнуващите са нападнали хората, които са направили забележката. Оттам нататък се развива конфликтът", разясни ситуацията полицейският шеф. Той уточни, че до момента няма задържани.
„Има насоки за лицата, които са участвали в този инцидент", заяви той.
13-годишно момиче е с охлузвания. Родителите му са разпитани и днес ще си извадят медицинско. Друг от пострадалите е с извадено рамо, като е бил откаран до „Пирогов".
„В „Ботунец" има хора от всички етноси и от години те съжителстват добре", заяви кметът на района „Кремиковци" Ивайло Пенев.
Снощи над 300 жители на квартала излязоха на протест.
„Хората казаха: „Ние от години живеем тук, разбираме се чудесно и едни такива неща са в състояние да разбият нашето съвместно съжителство, против сме да се случва и искаме виновните да си понесат справедливото наказание", заяви кметът Пенев.
Според старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, в квартала има напрежение, но на място има достатъчно полицейски сили.
„Обстановката е под контрол. Ще има засилено полицейско присъствие в квартала, докато не сме сигурни, че обстановката е абсолютно спокойна и не задържим укриваните лица", подчерта той.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети