Тимчев договаря супермодерна апаратура за АГ отделението

DenNews.bg
28.06.2016
размер на текста:

Управителят на общинската болница в Дупница договаря супермодерна апаратура за АГ отделението, но повече подробности ще разкрие едва след приключване на преговорите. „Ще кажа и покажа всичко, но когато му дойде времето, защото има много „доброжелатели” на болницата”, коментира той на пресконференция днес. Това е апарат, какъвто няма в нито една болница, център или кабинет в Кюстендилска област. Най-близо може да се ползва в София, издаде само Тимчев.
Вече е приключил освежителният ремонт в родилно отделение. Извършен е основен ремонт на тоалетните, а в стаите на родилките вече има мивки с течаща вода.
До десет дни пък се очаква да бъдат подменени и легълцата, тип кошчета, за новородените. „Тези легла не са подменяни от около 50 г. Целта е да имам 4-5 нови легла. Изчаваме доставката”, обясни още управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски”.
От дни в Терапевтичния блок, настанен в сградата на бившата Транспортна болница, работи чисто нов ехограф, който е с 2-годишна гаранция.
Усилията вече са насочени към обновяването на хирургия, като намерението това да стане с помощта на Швейцарския кръст. Вложенията за ремонти и нова апаратура се правят от икономии, а всяка придобивка е собственост на болницата. "Нищо не ни е дадено даром, макар че няма да откажем и дарения", посочи Тимчев.
Той обясни още, че са изчистени 180 000 лв. стари задължения на МБАЛ. "Представяте си какво чудо щяхме да направим, ако не трябваше да покриваме стари сметки. Но в случая нямаме избор", каза още той.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети