Граничарят Вълкан няма да ходи на съд за убийството на афганистанец

DenNews.bg
28.06.2016
размер на текста:

Окръжна прокуратура-Бургас прекрати наказателното производство, образувано във връзка с инцидента през октомври миналата година, при който смъртоносно бе прострелян афганистанец, съобщи Нова тв.
В нощта на 13 срещу 14 октомври полицай Вълкан Хамбарлиев и няколко негови колеги открили под мост в граничната зона 13 чужденци. Граничните полицаи издали разпореждания, но преценили, че те не се изпълняват, тъй като хората продължавали да се движат срещу тях, напомнят от прокуратурата.
Отчитайки това, както и необходимостта от задържане на лицата, Хамбарлиев заредил служебния си пистолет „Макаров“ и произвел изстрел. Куршумът се ударил в свода на моста, а проектилът отскочил и променил траекторията си на движение и ранил в шията един от афганистанските граждани. В резултат на огнестрелното нараняване в шията, пострадалият починал.
Според прокуратурата е налице липса на вина, тъй като в конкретната ситуация Хамбарлиев не е бил нито длъжен, нито е могъл да предвиди настъпването на последиците от действията си. Деянието извършено от Вълкан Хамбарлиев не представлява престъпление, убедени са от държавното обвинение.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети