От днес затварят едната тръба на тунел „Витиня”

DenNews.bg
27.06.2016
размер на текста:

От днес започва ремонтът на едната тръба на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“. Затворена за движение до декември ще остане търбата за Варна, а трафикът ще се осъществява двупосочно в тръбата за София.
„Витиня“ е най-дългият тунел у нас - 1195 м, и е в експлоатация от 1984 г. Последният му ремонт е преди 27 г., когато е извършено осушаване на облицовката в съоръжението.
Ремонтните дейности включват възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизалация, обновяване на пътната настилка, на електрическата и вентилационната инсталация, ново LED осветление, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване и т. н.
По време на строителните работи е необходимо шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост и да спазват стриктно въведената пътна сигнализация.
От АПИ посочват, че алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 - от 215-ти км до км 209+500 и обратно.
Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети