Готвят забрана за паркиране на трактори и комбайни по улиците в Бобошевско

DenNews.bg
24.06.2016
размер на текста:

Въвеждането на забрана за паркиране на селскостопанска техника по улиците, тротоарите и зелените площи в община Бобошево предлагат общинските съветници от ГЕРБ след множество сигнали от село Усойка. Това обявиха на изнесена приемна в селото съветниците Даниела Стоянова, Гергана Виделова и Василка Граховска.
Промяната в Наредбата за обществен ред и сигурност ще бъде гледана и гласувана на предстоящата сесия на Общински съвет-Бобошево през месец юли. В предложението на съветниците от ГЕРБ се предвижда въвеждане на забрана за оставянето и паркирането на селскостопанска техника, без разрешението на общината, за повече от 48 часа в предназначените за обществено ползване площи, тротоари, улици и други.
Представителите на ГЕРБ увериха, че се работи и за решаването на друг поставен казус - уличен стълб, който се е наклонил опасно и може да доведе до инцидент. Изпратено е писмо и са сигнализирали ЧЕЗ, чиято собственост е стълбът.
На приемната жителите на с. Усойка отново поставиха проблема с лошото качество на питейната вода и ниското налягане в мрежата. Общинските съветници заявиха, че са изпратени проби до РЗИ и се очаква отговор.
Бе обсъдена и необходимостта от монтиране на парапет на гробищния парк в селото, както и други текущи проблеми, свързани с инфраструктурата.
"Ще поставим така зададените от вас проблеми пред компетентните институции и ще следим за тяхното решаване", поеха ангажимент съветниците от ГЕРБ - Бобошево.

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети