Без паркиране в центъра на София заради посещението на Гаук

DenNews.bg
22.06.2016
размер на текста:

Президентът на Германия Йоаким Гаук пристига днес на тридневно официално посещение у нас.
Официалната церемония по посрещане на Гаук ще бъде на площад „Александър Невски”. В тази връзка се очакват затруднения в трафика.
От Столичната община предупреждават, че се забраняват престоя и паркирането в района на катедралния храм от 8 до 15 часа. В различни интервали от деня ще бъдат недостъпни за автомобили и други централни части на столицата.
Увеличаването на германските инвестиции в България и засилването на двустранния търговски обмен, развитието на културните връзки, както и партньорството между двете държави в ЕС и НАТО, се очаква да бъдат сред акцентите в разговора на държавните глави.
Президентът Плевнелиев ще бъде удостоен с "Особена степен на Големия кръст на Ордена за заслуги на Федерална република Германия", а президентът Гаук - с орден "Стара планина" с лента.
Ще се състоят пленарни разговори на официалните делегации, след което президентите ще дадат съвместна пресконференция. В рамките на визитата си президентът Йоахим Гаук ще се срещне с председателя на парламента Цецка Цачева и с премиера Бойко Борисов.
На 23 юни президентите Плевнелиев и Гаук ще открият българо-германски бизнес форум в София. По-рано Йоахим Гаук ще изнесе лекция "Германия-България - партньори в ЕС" в Софийския университет "Св. Климент Охридски", след което двамата президенти ще участват в дискусия със студенти и ученици.
Държавните глави ще посетят и Рилския манастир.
На 24 юни президентите Плевнелиев и Гаук ще участват в дискусията "Уроците на миналото. Паметта за комунизма. Осмислянето на тоталитарните режими" в Централния военен клуб в София.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети