Оранжерия за отглеждане на канабис и боен арсенал откриха полицаи в къща в Горна Козница

DenNews.bg
16.06.2016
размер на текста:

Процесуално-следствените действия са осъществени в къща в с. Горна Козница, община Бобов дол, вчера. Къщата е ползвана от 26-годишен софиянец.
В помещение, обособено като оранжерия са открити действащ климатик, вентилатори, филтри, лампи, въздухоотводи, вана с разсад, буркани със съцветия, вакуумирани пликове със суха листна маса. На полевия наркотест листната маса, съцветията и откритите семена са реагирали на канабис. В къщата са открити и боен пистолет с патрон в цевта и пълнител със 7 бойни патрона, 2 ловни пушки, детайли от боен пистолет с 2 пълнителя с по 8 бойни патрона, 19 боеприпаса. В къщата са открити и кашони с оборудване за изграждане на лаборатория за отглеждане на канабис, торове, благоприятстващи отглеждането на тези растения.
26-годишният Д.Д. е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Бобов дол. Той е в полезрението на полицията от няколко месеца, акцията е осъществена от криминалистите от Кюстендил в партньорство със служители от сектор „Наркотици“ от ГДНП, и СДВР. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор от РП Дупница.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети