Намаляваща престъпност отчетоха при посещението на Бъчварова в Кюстендил

DenNews.bg
16.06.2016
размер на текста:

Вътрешният министър Румяна Бъчварова призова полицията и местната власт да работят заедно в превенцията на престъпността, по време на посещението си в Кюстендил.
Част от общините в региона представиха своите добри практики по опазване на обществения ред, както и взаимодействието между институциите при изграждането, експлоатацията и реагиране на сигнали за нарушения от видеонаблюдение.
„От началото на годината са регистрирани 857 престъпления в област Кюстендил, от които 60 са икономически. Тази година общата престъпност намалява с 27% сравнение с миналата, а разкритите престъпления са 358, което е увеличение с 67% в абсолютната разкриваемост, спрямо миналата година, когато е имало 214 разкрити престъпления за същия период“, отчете се на срещата гл. комисар Христо Терзийски, директор на ГДНП на МВР. Той допълни, че в Кюстендил се отчита намаление на грабежите с 16% и намаление на кражбите с 38%. Според данните, цитирани от главния комисар е отчетено леко увеличение при посегателствата над МПС и до настоящия момент има 19 такива случая.
„По отношение на разкриваемостта на престъпленията с наркотични вещества също е регистрирано повишение от 15%“, добави той.
Срещата премина под мотото „Заедно в превенцията на престъпността“ и бе организирана от Министерството на вътрешните работи, съвместно с НСОРБ.
На нея присъстваха и областният управител Виктор Янев, областните управители на области Перник, Благоевград, София-област, директорите на ОДМВР и началните на ПУ, представители на Агенцията по заетостта, РДГ, Общинските служби по земеделие, РДСП, РИО, кметове на общини, както и ръководствата на Местните комисии по обществен ред и сигурност на общините от четирите области.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети