Гимназия „Христо Ботев”-Дупница с апел да помогнем за лечението на 9-класничката Йоана

DenNews.bg
15.06.2016
размер на текста:

 Гимназия „Христо Ботев”-Дупница разпространи апел да помогнем на 9-класничката Йоана Ковачева, прикована към инвалидна количка след падане по стълби.
Гимназисти и преподаватели ще стартират различни инициативи за събиране на финансови средства, нужни на Йоана да замине за консултация, а в последствие и за лечение в чужбина.
Преди инцидента през есента на 2014 г., станал в училище, момичето е активен състезател по ски бягане и биатлон, записала е много успехи като спортист.
При първоначалния преглед лекарите твърдят, че й няма нищо, въпреки че Йони не може да стъпва на крака. След множество операции, след ортопеди, твърдящи, че проблемът й е неврологичен, а невролози, твърдящи, че проблемът й е ортопедичен, се стига до това, след поредната операция тя да се събуди със слаба дясна ръка, която постепенно се обездвижва. Тогава невролозите се съгласяват, че проблемът е неврологичен и след 5 дни в отделението по неврология се поставя диагноза „дистония”. От тогава нататък състоянието на Йони започва да се влошава все повече и в момента тя е в инвалидна количка, като може да движи единствено лявата си ръка. След последния преглед се разбира, че е нужна консултация в чужбина, тъй като заболяването е рядко, а клиника за него има в Германия и във Франция.
„Йони вече мина през много и за съжаление през още много й предстои да премине, но ние знаем, че тя ще се справи и вярваме в нея. За да има възможност да се оправи обаче се налага всички ние да бъде съпричастни и да направим каквото можем, за да й помогнем. Защото предстоящото пътуване не може да се осъществи без това. Когато бъде назначено и лечението тогава ще разберем и истинската му стойност. Затова вече в училището започват различни инициативи в нейна подкрепа.
Остава надеждата, че когато трябва да помогнем ние можем да се обединим и да подкрепим кауза – всеки спрямо способностите и възможностите си”, се казва в обръщението на гимназията.

 

Банкова сметка за набиране на средства за Йоана:

BG78UBBS80021056317020
Диана Костадинова Ковачева

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети