Благоевградчанка отива на съд, че взела субсидия от ЕС с лъжа

DenNews.bg
14.06.2016
размер на текста:

Окръжна прокуратура - Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу Ц.Т.Т. за представяне на неверни сведения с цел получаване на средства, предоставени от Европейския съюз.
На 04.12.2012 г., в Благоевград, обвиняемата Ц.Т.Т. пред експерт в Областна дирекция на Държавен фонд "Земеделие" в града, отдел РРА-Разплащателна агенция, представила неверни сведения в Заявление за подпомагане, декларирайки, че няма задължения към Републиканския бюджет и ползвайки се от неистинско удостоверение за наличието или липсата на задължения. По този начин, въпреки че към датата на подаването на сведенията, същата е имала задължения в размер на 1 231.39 лв., чрез незаконни действия е успяла да получи средства, предоставени от Европейския съюз на българската държава - а именно сумата от 2 345.60 лв. Субсидията била осигурена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР) по мярка 141 "Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране" от Програмата за развитие на селските района за периода 2007-2013 г.
Предстои Окръжният съд в града да насрочи първото заседание по делото, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети