С викове „Аллах акбар” нападател уби полицай и съпругата му

DenNews.bg
14.06.2016
размер на текста:

Полицейски началник и съпругата му бяха убити снощи в Манянвил, департамент Ивлин, недалече от Париж. Нападателят първо атакува 42-годишният полицейски шеф, а след това взе за заложник съпругата му и 3-годишното им дете в дома на семейството. От къщата са чути викове „Аллах акбар” и други ислямистки лозунги, а по време на преговорите с полицията нападателят е съобщил, че е привърженик на терористичната групировка Ислямска държава.
Убитият мъж е зам.-шеф на пътната полиция в Мюро. Той е бил нападнат пред дома му към 20,30 ч. и наръган 9 пъти с нож. Специалните полицейски части за борба с тероризма Raid са пристигнали час след нападението и се опитали да преговорят с нападателя безуспешно. Около полунощ силите за сигурност са атакували къщата и нападателят е застрелян.
Една от информационните агенции на терористите пое отговорност за двойното убийство.
Полицаите открити тялото на съпругата, също служител на върешното министерство. Медицински екипи са поели грижата за детето, което открито невредимо.
Става ясно, че нападателят е съсед на семейството, но мотивите му все още са неизвестни. Разследването се води от антитерористичното звено на съдебната полиция, съдебната полиция във Версай и генералната дирекция „Вътрешна сигурност“, съобщи парижката прокуратура.
Вътрешният министър Бернар Казньов изказа съболезнования и днес ще отиде в полицейската служба, където е работел убитият, в знак на съпричастност.
Президентът Франсоа Оланд е свикал рано тази сутрин съвещание в Елисейския дворец. Източник: manager.bg; news.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети