Любителите рибари от днес пускат въдици на воля

DenNews.bg
01.06.2016
размер на текста:

Днес се открива любителският риболовен сезон в страната, след като вчера, 31 май, изтече срокът за забрана на улов на пролетно-лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти намиращи се до 500 метра надморска височина.
До 15 юни, включително, остава в сила забраната за рибностопанските обекти, които се намират на надморска височина над 500 м.
От Министерството на земеделието и храните припомнят, че уловът на калкан във водите на Черно море е забранен до 30 юни. През периода на забраната всички стационарни и други риболовни уреди трябва да бъдат извадени от водата под контрола на инспекторите по „Рибарство и контрол” от съответните териториални сектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.
И тази година цените на билетите за любителски риболов ще останат непроменени. Цената на седмичен билет ще бъде 4,00 лв., на месечния - 8,00 лв., на шестмесечния билет е 15,00 лв., а на годишния 25,00 лв. Децата до 14-годишна възраст и хората с увреждания могат да извършват любителски риболов с безплатен риболовен билет. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети