За втори път ще се проведе кампанията „Да дарим кръв, да спасим дупничанин”

DenNews.bg
08.05.2016
размер на текста:

Община Дупница организира втора поред кампания за даряване на кръв, която ще се проведе на 10-и май, вторник. Тя е под надслов "Да дарим кръв, да спасим дупничанин".
Всички желаещи могат да се включат в кампанията от 9:30 часа до 14 часа, в залата на Общински съвет (партера на общината). Там ще бъде разположена апаратурата на кръвния център.
Всеки дарител гарантира в рамките на 6 месеца кръв и кръвни продукти при необходимост за себе си и или за член на семейството.
"Всеки, който може и иска нека отдели 10 минути от времето си, за да се включи и помогне. От години в България има сериозен недостига на кръв – нека си помогнем", апелира кметът на Дупница Методи Чимев.
За да не се получава струпване на хора и с цел по-бързото обслужване, ще бъдат осигурени два апарата за вземане на кръв, уточняват от пресцентъра на община Дупница.

Припомняме, че за първи път кампанията „Да дарим кръв, да спасим дупничанин” се проведе в края на 2014-а година. Тогава сред дарителите бяха и общински служители, кметове на кметства и зам.-кметът Красимир Георгиев.
През месец юли миналата година гражданите на Дупница се представиха отлично и в националната кампания за доброволно кръводаряване „В кръвта ти е да спасяваш живот”. Повече от 40 кръводарители се отзоваха на апела на организаторите от Ротаракт Дупница и БЧК-Кюстендил. Статистиката тогава показа, че в останалите 10 града, включили се в кампания, общия брой на дарителите е около 80 човека – средно по 8 души от град.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети