17-годишен сводник от дом за деца принуждавал момче да прави секс с мъже

DenNews.bg
07.05.2016
размер на текста:

Съдът в Стара Загора взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 17-годишния И. К., от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че от месец януари 2016 год. до месец февруари 2016 год. в гр. Стара Загора, набрал отделно непълнолетно лице, с цел да бъде използвано за развратни действия независимо от съгласието му, като деянието е извършено спрямо лице ненавършило 18 години и чрез обещаване и даване на облаги, като макар и непълнолетен е могъл да разбирал свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си - престъпление по чл.159а ал.2 т.1 и т.6 във връзка с ал.1 във връзка с чл.63 ал.1 т.3 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че И. К. е бил настанен в Дом за деца от семеен тип в гр. Стара Загора. В същия Дом било настанено и пострадалото 16-годишно момче. В началото на 2016 г. чрез регистрация в различни интернет сайтове обв. И. К. си уреждал срещи с мъже на различни места в гр. Стара Загора. На тези срещи той водел и пострадалия, като го принуждавал, обещавайки му финансови облаги, да извършва сексуални услуги на различни мъже срещу заплащане.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И. К. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети