Земеделки от Дупница и Бобов дол с условни присъди за измами с пари от еврофондове

DenNews.bg
04.05.2016
размер на текста:

 Две земеделки от Дупница и Бобов дол се отърваха условни присъди от 11 месеца с 3 години изпитателен срок и глоби от по 1 000 за измами с еврофондове, след като се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата.
Обвиняемата дупничанка се призна за виновна за това че на 18.11.2013 г. в гр. Кюстендил пред старши експерт в Областна, дирекция "Държавен фонд "Земеделие" в Кюстендил е представила неверни сведения, в нарушение на задължение да предостави верни такива, като към Заявление за подпомагане по мярка 112 "Създаване на стопанства на млади фермери" приложила заверено копие на неистински официален документ - Удостоверение , издадено от Национална служба за съвети в земеделието, за да получи средства в размер 39113,60 лева (тридесет и девет хиляди сто и тринадесет лева и 60 ст.) от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.
Бобовдолката се признава за виновна за това, че на 18.11.2013 г. в гр. Кюстендил, пред старши експерт в Областна дирекция "Държавен фонд "Земеделие" гр. Кюстендил е представила неверни сведения, в нарушение на задължение да представи верни такива, като към Заявление за подпомагане по мярка 112 "Създаване на стопанства на млади фермери" приложила заверено копие на неистински официален документ – удостоверение, издадено от Национална служба за съвети в земеделието, за да получи средства в размер 39113,60 лева от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, принадлежащ на Европейския съюз.
И тя като дупничанката е с присъда от 11 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години и наказание "Глоба" в размер на 1000 (хиляда) лева.
Споразумението е одобрено от Кюстендилския окръжен съд и е влязло в сила.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети