Потвърдиха доживотните присъди на трима от Килърите

DenNews.bg
04.05.2016
размер на текста:

Варненският апелативен съд потвърди три доживотните присъди без право на замяна по делото "Килърите". Присъдите са за Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов. Те бяха обвинени за две убийства – на шуменския бизнесмен Румен Рачев, извършено през 2009 година, и на великотърновския адвокат Петър Лупов.
Промяна има в присъдите на другите двама обвиняеми – Райчо Стойнев – беше оправдан за убийството на Румен Рачев. Присъдата на Янко Попов беше променена от 17 години затвор на 10 години при първоначален строг режим.
Апелативният съд се произнася за втори път по делото, след като Върховният касационен съд го върна за ново разглеждане през миналата година.
„Ще вземем решение дали да протестираме този съдебен акт единствено в частта, по която беше оправдан единият от подсъдимите – Райчо Стойнев, по повдигнатото му обвинение за убийството на Румен Рачев и в наказателно-санкционната част по отношение на наказанието на Янко Попов, но сме удовлетворени затова, защото все пак втори съдебен състав при Варненския апелативен съд потвърждава осъдителната присъда на първоинстанционния съд”, коментира прокурор Ася Петрова. Източник: БНР

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети