Ансамбълът към читалище „Миньор” е големият победител на фестивала в Сапарева баня

DenNews.bg
30.05.2016
размер на текста:

Ансамбълът към читалище „Миньор-2006”-Бобов дол получи голямата награда на международния фолклорен фестивал „Мома пее, гора се люлее”, който се проведе в Сапарева баня.


Над 800 участници от цяла България и Македония се изявиха на сцената с песни и танци през двата дни на фестивала. Оценките на изпълнителите бяха в ръцете на жури с председател проф. Костадин Димчев, Елена Божкова - народна певица от "Мистерия на българските гласове" и Кирил Бельов - хореограф и арт мениджър.
Десетки награди и грамоти в различни категории бяха раздадени при закриването на фестивала в амфитеатър Гейзера снощи. Награда и аплодисменти получи и най-възрастният участник - Василка Янакиева, на 90 години от с. Николичевци. Най-младият участник, 4-годишният Милен Мудиев от с. Овчарци, също бе награден. Наградата на ТВ "Родина" - изработването на клип, се присъди на Виктория Добрева от Сапарева баня. Кметът на Сапарева баня Калин Гелев също даде специална награда за атрактивното представяне на ФТА "Рила" и на хореографа й Кирил Амбарков.

Стотици жители и гости на града се наслаждаваха на изпълненията на певческите и танцови ансамбли. В събота вечер пък амфитеатър Гейзера не успя да побере желаещите да гледат концерта на известния народен изпълнител Николай Славеев.
"Благодаря на всички вас за чудесното представяне и за настроението, което създадохте. Дадохте ни много поводи за усмивки и радост на всички нас - жителите и гостите на града. Приключи един чудесен празник и силно се надявам той да се превърне в една от визитките на нашата община. Ще ви очакваме догодина с нетърпение и винаги ще бъдете добри дошли в Сапарева баня", така кметът Калин Гелев закри официално общинските празници и второто издание на международния фолклорен фестивал "Сапарева баня - 2016", под наслов "Мома пее, гора се люлее".

 


Сред официалните гости, които уважиха закриването на празника в Сапарева баня бяха народният представител Кирил Калфин, областният управител Виктор Янев и зам.-областният управител Радослава Чеканска. Поздравителни адреси бяха изпратени от президента на България Росен Плевнелиев и от кметове на много общини.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети