Куфари със 101 кг. амфетамин пратиха двама в ареста

DenNews.bg
30.05.2016
размер на текста:

 С постановление на прокурор при СГП са задържани за 72 часа П. Йорданова (49 г.) и О. Попов (43 г.) за държане в съучастие на наркотични вещества – амфетамини с тегло от 101.5 кг. Двамата са арестувани при провеждането на акция на ГДБОП в столичния квартал „Младост” 1 на 28.05.2016 г. (събота) следобед. По предварителна информация в схемата е участвало и трето лице, но в хода на разследването е установено, че не се касае за организирана престъпност, а престъплението е извършено от Йорданова и Попов в съучастие.

На 28.05.2016 г. задържаните се движели в автомобил марка „Сеат”, като се насочили към друг автомобил – Фолксваген „Поло”. Те спрели на улица в кв. „Младост”. Двамата излезли от автомобила си и Йорданова се отправила към „Фолксвагена”. В този момент Попов извадил от автомобила „Сеат” един куфар и се насочил към Йорданова. Започнал да го влачи по улицата в посока към „Фолксвагена” и в този момент е бил арестуван.

Йорданова също е задържана в близост до другия автомобил, в който при извършване на претърсване и изземване, е открит още един куфар с амфетамини. В двата куфара амфетамините са били разпределени в четири чувала от по около 25 кг.

При разследването е извършено и претърсване, и изземване, на жилищата на двамата. В единия от адресите на мъжа са иззети и 2.490 кг. марихуана, която е била разпределена в общо пет пресовки. В автомобила на жената е открито заглушаващо техническо устройство за мобилни телефони.

Йорданова и Попов са привлечени с прокурорско постановление по обвинение за държане в съучастие на наркотични вещества с цел разпространение – престъпление по чл. 354а, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал. 1 от НК. Жената не е осъждана и срещу нея няма неприключили досъдебни производства. Мъжът не е осъждан, но е обвинен за участие в Организирана престъпна група, като делото се наблюдава от специализираната прокуратура.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети