Деца биха шампион по таекуондо и кикбоксьор в парк „Рила”

DenNews.bg
30.05.2016
размер на текста:

С невероятно настроение и много спортен хъс премина инициативата Фамилатлон в Дупница. Спортният празник даде възможност на деца да влязат в бой с един от най-добрите таекуондисти в Европа и шампион на България Теодор Георгиев и президента на СК Патриот и треньор по кик бокс Кирил Чакъров.
Откритите уроци на двамата бойци привлякоха интереса и подействаха заразително на публиката в парк „Рила” вчера.
Спортният празник Фамилатлон, чиито инициатор е Асоциация „Родители”, а в Дупница се провеждат под организацията на общината, се проведе за втори път в града, отново с голям интерес от страна на деца и възрастни.
Присъстващите наблюдаваха и демонстрация по канго джъмпс, но изпробването на подскачащите обувки се оказа по-голямо, а и опасно предизвикателство от бойните спортове. Малцина се осмелиха да се качат на специалните обувки.
Аплодисментите на публиката спечелиха момчетата от Фънки Бийт и невероятните им, граничещи с въздушната акробатика, брейк танци.
За на-малките пък имаше подготвени занимателни игри, най-впечатляващата от които се оказа голяма „дъска” за „Не се сърди, човече”, по която в ролята на фигурите бяха самите деца.
Инициативата Фамилатлон носи послание за здравословен начин на живот, намаляване дистанцията родители - деца, на забавления и най-важното - дава поле за изява и засилва интереса на децата към спорта и културата.


ВИЖТЕ СНИМКИ В РУБРИКАТА ДЕНЯТ В СНИМКИ:

 

ЧАСТ I

 

ЧАСТ II

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети