Прокуратурата прекрати делото за боя и псувните между две абитуриентки

DenNews.bg
27.05.2016
размер на текста:

 С постановление от 25 май 2016 г. Районна прокуратура-Бургас прекрати образувано наказателно производство срещу виновното лице за престъпление по чл.131 ал.1 т.12 вр. чл.130 ал.1 от НК.

Случаят е от 21.03.2016 г., при който в класна стая на СОУ „Добри Чинтулов“ в гр.Бургас е възникнало спречкване между две от ученичките от 12 клас, при което една от тях е била ударена от другата по главата с бутилка от минерална вода, след което е блъснала главата и в чина.

След обстоен анализ на доказателствения материал, събран в хода на досъдебното производство,прокуратурата е преценила, че няма извършено престъпление по чл.131 ал.1 т.12 вр. чл.130 ал.1 от НК, а именно нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Категорично е доказано, че между двете момичета е имало предишни конфликти поради влошени междуличностни отношения.Установено е, че пострадалата Яница Я.,преди да бъде ударена, е обидила Илияна Д. с думи, насочени към нейното семейство и нея самата,което е билo и причината за нанасянето на ударите.

Назначената съдебномедицинска експертиза е установила, че Яница Я. е получила лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата, сътресение на мозъка, като мозъчното сътресение е лекостепенно и се квалифицира като временно разстройство на здравето-неопасно за живота .

Установено е, че действията на Илияна Д. не са били извършени по хулигански подбуди, като в случая е извършено престъпление от частен характер, което се възбужда по тъжба на пострадалия, отправена до районния съд.

Постановлението е изпратено Яница Я. и може да се обжалва в 7-дневен срок пред Районен съд-Бургас.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети