Дават старт на oбщинските празници в Сапарева баня

DenNews.bg
27.05.2016
размер на текста:

Днес в Сапарева баня официално ще дадат старт на общинските празници, които всяка година традиционно се провеждат в края на месец май.
Първото мероприятие от програмата на празниците е театралната постановка "Големанов", която ще бъде представена тази вечер от 20:20 ч. в салона на читалище "Просветен лъч - 1905". Входът за нея е свободен, а всички жители и гости на Сапарева баня ще могат да се насладят на великолепната игра на актьорите от дупнишкия театър "Невена Коканова" и от Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов".
Преди самата театрална постановка, от ръководството на община Сапарева баня ще наградят всички изявени млади спортисти от курортната община.
В събота /28 май/ от 10:00 ч. ще бъде открит и Вторият Международен фолклорен фестивал "Сапарева баня - 2016", който е под наслов "Мома пее, гора се люлее". Той ще продължи в рамките на събота и неделя и ще се проведе на амфитеатър Гейзера, а при лошо време - в читалище "Просветен лъч - 1905".
В събота вечер от 20:00 ч., като част от програмата на Общинските празници в Сапарева баня, ще се състои и концертът на известния народен изпълнител Николай Славеев. Концертът ще се проведе на амфитеатър Гейзера, при лошо време - в салона на НЧ "Просветен лъч - 1905".

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети