23 тежки катастрофи за денонощие, един а загинал, а 17 души са ранени

DenNews.bg
26.05.2016
размер на текста:

Войната по пътищата няма почивен ден. Един човек е загинал, а 17 други са ранени в катастрофи през последното денонощие. Двама от пострадалите са с опасност за живота.
През изминалото денонощие на територията на страната са станали 23 тежки пътни инцидента. За района на София са станали 144 леки и две тежки ПТП с двама ранени.
37-годишен мъж е загинал в катастрофа вчера вечерта на пътя Банско-Гоце Делчев, а двама души са с опасност за живота. 15 души пострадаха при друга катастрофа край Сливен.
Тежкотоварен камион, движещ се в посока Гоце Делчев, прави рязък ляв завой към асфалтова база, намираща се между Добринище и село Места. Зад камиона се е движел лек автомобил, който буквално се е врязал в тира.
От удара на място е загинал един от тримата мъже, возещи се в леката кола. Другите двама, единият от които е шофирал автомобила, са транспортирани в болнично заведение с опасност за живота. Пострадалите са от Гоце Делчев.
Движението по пътя бе отворено едва тази сутрин.
По-рано вчера автобус и ТИР се удариха край Сливен, 15 души са ранени. Катастрофата е станала минути след 15 ч. край сливенското село Камен, на пътя Сливен-Ямбол. Няма жертви, но 15 души - двама от които шофьорите, са ранени.
При изпреварване, автобусът, пътуващ в посока Ямбол, се е ударил челно в движещия се в насрещното платно товарен автомобил с чужда регистрация.
В сливенската болница са приети шофьорите и шестима от пасажерите, други седем души са транспортирани до болницата в Ямбол.
По сериозно е състоянието на водача на автобуса, сред останалите няма тежко пострадали, уточниха от МВР.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети