Черна събота във Варна. Близнаци паднаха от 8-ия етаж, автобус помете 8 души на тротоара

DenNews.bg
21.05.2016
размер на текста:

 Черна събота във Варна. Два инцидента помрачиха уикенда в курортния град. По-рано днес две момченца близначета паднаха от терасата на 8-ия етаж на апартамент в жилищен блок. Едното загина на място, второто лежи в реанимация с опасност за живота.
До злощастния инцидент се стигнало, след като оставени на възрастна жена да ги пази, двете братчета излезли на терасата, покачили се на табуретка и полетели отвисоко.
Автобус от градския транспорт се блъсна в стълб на бул. „Осми Приморски полк” във Варна, съобщават от полицията в морската столица.


Пострадали са 8 пътници, някои от тях - тежко. Жена на 43 години е получила фрактура на подбедрица, а 69-годишна пътничка е настанена в болнично заведение с травма на главата, има още петима пострадали пътници на възраст между 67 и 85 години, които са откарани в МБАЛ „Св. Анна” за преглед. Шофьорът е с фрактури на двата крака.
Инцидентът е станал около 12:40 часа. 52-годишният шофьор на автобуса, пътуващ по линия 26-28, обслужваща няколко близки села, движейки се в посока центъра, се е блъснал в крайуличен стълб на булеварда преди кръстовището с бул. "Чаталджа".
Причината за инцидента е, че на шофьора му е прилошало за момент. Според очевидци автобусът се е движил с не повече от 40 км/ч.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети