Комисия ще разследва преразходи в най-печелившото общинско дружество ГУМ-Дупница

DenNews.bg
20.05.2016
размер на текста:

 5-членна комисия започва разследване на целесоъбразността и целесъобразността на извършените разходи за ремонти в най-печеливщото общинско дружество ГУМ-Дупница. Това стана ясно по време на сесията на местния парламент днес, като предложението беше внесено от общинския съветник от ГЕРБ Йордан Димитров. По-късно той бе избран и за член на проверяващата комисия, в чийто състав влизат и колегата му от ОДБ Иван Раков и независимият Иван Танев. Със заповед на кмета Методи Чимев към комисията се присъединяват и двама експерти от общинска администрация, решиха с 18 гласа „за” съветниците.
Йордан Димитров обърна внимание на част от отчета на управителя Миглена Вельова, от който става ясно, че от предвидени 200 000 лева за ремонти, са изразходвани 360 081 лв. Фирмите-изпълнители, наета за целта, не били избрани прозрачно, според Димитров. Според отчета на управителя става ясно, че изборът бил съгласуван с кмета. Освен това и разходите по други пера от бюджета на общинското дружество също били завишени.
Целия този анализ бе причина за реакция от страна на общинските съветници от БСП като. И този път Пехливански не изневери на себе си и в прав текст обяви, че причината да се стигне до тази проверка били нечии лични интереси, защото се влиза в дружество, което е на печалба. Според него явно става въпрос за уреждане на нов управител на мястото на Вельова на някой неуспял кмет или общински съветник от ГЕРБ.
Не на такова мнение бе съветникът от ОДБ Костадин Костадинов, според когото в дружества с потенциал, каквото е ГУМ-Дупница, когато има преразход, общинския съвет като принципал трябва да защити интересите на гражданите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети