Пререждат комисиите на ОбС-Дупница

DenNews.bg
19.05.2016
размер на текста:

Постоянните комисии към Общински съвет-Дупница ще бъдат пренаредени на редовната сесия утре. Промяната се налага, заради рокадите, до които се стигна след решение на Върховния административен съд и последвалото повторно броене на гласовете в 14 от секциите.
Както е известно, резултатите от последните избори за Общински съвет бяха обжалвани пред съда. Първоначално Административен съд-Кюстендил излезе с решение за касиране на вота, но ВАС разпореди повторно броене на гласовете. Така се стигна до различен резултат и последва жребий в Общинската избирателна комисия. На 31 март трима първоначално избрани съветници – д-р Матей Попниколов от ГЕРБ, Николай Табаков от Реформаторски блок и Стоян Стоянова от Обединен демократичен блок се разделиха с мандатите си, а на тяхно място влязоха независимия съветник Иван Танев, Христо Михалчев от РБ и Георги Георгиев от ОДБ.
Логично промяната на състава на Общински съвет води и до промени в постоянните комисии.
Така утре ще бъде гласувано Емил Гущеров от ГЕРБ да напусне комисията по ТСУ и да стане член на икономическа комисия. На негово място в комисията по ТСУ ще влезе Иван Танев. Новите съветници от РБ и ОДБ Михалчев и Георгиев ще заемат местата в комисиите, заемани преди това от Табаков и Стоянов. Даниела Симова от ГЕРБ ще замени д-р Попниколов в комисията за конфликт на интереси.
Припомнете си за рокадите в ОбС ТУК

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети