Арест и 3 досъдебни производства срещу собственик на питбули, наранили хора

DenNews.bg
18.05.2016
размер на текста:

 Районната прокуратура в Казанлък образува досъдебно производство срещу собственик на питбули заради нанесени телесни повреди на мъж и жена.

Вчера под ръководството на държавното обвинение започна разследване срещу 24-годишния Стойко Овчаров по досъдебно производство за неполагане на грижи за гръбначни животни, които се намират под надзора на собственика си, в резултат на което са причинени телесни повреди на две лица – престъпление по чл.325в, ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че двата питбула били отглеждани от собственика им в имот – къща с двор в гр.Казанлък. Вчера те били извън двора на имота и нападнали двама -38-годишен мъж и жена на 82 г. Жената е била на разходка, когато животните я нападнали и мъжът й се е притекъл на помощ, като и двамата са пострадали. Мъжът е получил нахапвания от вътрешната страна на бедрото, а жената по ръката. Те са прегледани в Спешния център на МБАЛ-Казанлък. Жената е освободена за домашно лечение, а мъжът е оставен за лечение в болничното заведение, без опасност за живота. На същата дата в 19 часа животните са били предадени в Общинския приют за настаняване на животни. Стойко Овчаров е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък е извършен оглед на местопроизшествие и са иззети биологични следи. С оглед на данни за извършено престъпление по чл.325в ал.1 от Наказателния кодекс Районна прокуратура-Казанлък е образувала на 11 април 2016 г. досъдебно производство, а на 8 април 2016 г. е възложила извършването на проверка по други два случая, касаещи нахапани хора от двете кучета от породата “Питбул”, собственост на Стойко Овчаров Продължават процесуално-следствените действия по случаите.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети