Ив. Константинов: Би имало казус с конфликт на интереси, ако вземах, а аз давам

DenNews.bg
17.05.2016
размер на текста:

„Не съществува казус. За това, че някой повдига темата, аз какво да направя – да се хвърля от третия етаж ли? Какъв конфликт, какви интереси, каква поръчка? За какво въобще говорим? Дружеството, което представлявам, само от началото на годината е спечелило 17 процедури. На практика няма загубена процедура”, така председателят на Общински съвет-Дупница Ивайло Константинов коментира сигналите за конфликт на интереси, подадени срещу него, след като „Юнион Ивкони” спечели линията Дупница-София-Дупница.
Припомняме, че проверката от страна на Комисията за преустановяване и установяване на конфликт на интереси към Общински съвет трябва да провери казуса по искане на самия Константинов. Миналата седмица обаче комисията не успя да се събере на заседание. Транспортна фирма от Бобов дол, собственост на Румяна Николова, която също участва в тази процедура, пък подаде сигнал и до КПУКИ на национално ниво. Три фирми обжалват резултатите от конкурса пред Комисията за защита на конкуренцията.
„Да не говоря, че в случая обслужвам обществен интерес. В случая става дума и за традиционен превозвач. Как точно си представяте гражданите, които сега се возят със 7-годишни автобуси, да се качат на 30-годишните автобуси на въпросната госпожа, изживяваща се като превозвач, която изобщо не знам как има лиценз в ситуацията, в която е. Ако трябва да се съревеновам с някого, то най-малко е тази фирмичка, която не знам по какъв начин си е помислила, че може да обслужва линия, която има традиции. Знаете ли, че 70% от гражданите, които пътуват по тази линия ползват намаления. 70% от хората пътуват на цени между 30 и 50% от реалната. Още повече цената на билета не е актуализирана от 10 г. Ако ставаше дума за нещо, от което се изкарват пари – да, може и да има проблем. Но когато става дума за това, че представям социална услуга на граждани, които ме благославят за това, не виждам каква тема имаме да говорим. Има в морален аспект проблем, ако участвам за нещо, от което се изкарват пари. Когато се участва за нещо, за което се дава, тогава моралистите да си дават морала на друго място. Май забравихте какво беше преди „Юнион Ивкони” да поеме линията – тука има-тука няма, два ги има, три ги няма, единият рейс закъсал на Студена, другият спрял на Дяково. Но лесно се свиква на хубавото”, коментира още на пресконференция днес Константинов.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети