Момче пострада тежко при масов бой в бежански център

DenNews.bg
16.05.2016
размер на текста:

14-годишно момче е с опасност за живота, след като е пострадало тежко при масов бой в бежански център в Северна Германия.
По време на мелето с участието на 50-ина души освен момчето от Афганистан са пострадали още шестима.
В края на миналата седмица в същия център за настаняване на кандидати за убежище в градчето Ферден, на 90 километра северозападно от Хановер, при сбивания са пострадали общо 14 души.
Тежко раненото момче е било ритано и многократно удряно с юмруци по главата. Наложило се е намесата на много полицаи, за да се овладее положението.
В петък седем мигранти леко пострадаха, когато близо 30 от настанените в центъра, сред които афганистанци и иракски кюрди, започнаха да се нападат с железни пръти и пожарогасители. Спорът е ескалирал заради предполагаема кражба късно в петък.
Полицията разследва деветима заподозрени на възраст между 14 г. и 43 г.
Началникът на Федералната криминална полиция на Германия Холгер Мюнх изрази безпокойството от зачестилите нападения срещу кандидатите за убежище на германска територия, предаде ДПА, цитирана от БТА.
"Особено безпокойство буди повишаващото се равнище на насилието", каза Мюн. Досега през годината е имало 45 палежа срещу бежански центрове.
"Извършителите са предимно мъже и 80 процента от тях са жители на населеното място, където е извършено престъплението", каза Мюнх.
Няма индикации нападенията да са организирани на национално ниво от дясноекстремистки организации.
"Не можем обаче и да изключим напълно риска от образуването на престъпни и дори терористични структури" въз основа на антибежански нагласи, предупреди той. "Гледаме на тази заплаха много сериозно", заяви Мюнх. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети