50 души са арестувани при спецперация на МВР

DenNews.bg
13.05.2016
размер на текста:

Около 50 души са задържани при масова полицейска операция за противодействие на нелегалната миграция в цялата страна. Акцията е по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов, съобщиха от МВР.
„Задържаните са били без документи за самоличност и е явно, че не са от български произход. Тепърва ще се установява дали са регистрирани като бежанци и какъв статут имат – дали са незаконно проникнали, дали вече са регистрирани в центровете за миграция на Държавна агенция по бежанците. Просто е много начален етапът", съобщи комисар Костов, цитиран от "Фокус".
В спецакцията участват около 1400 служители на ГД „Гранична полиция“, Дирекция „Миграция“, СДВР и 11 областни дирекции в страната.
Полицейски проверки се извършват в хотели, хостели и други места за настаняване, както и на моторни превозни средства, заведения и търговски обекти в съответните райони.
В столицата полицейски патрули са разположени в района на "Лъвов мост", бул. "Мария Луиза" и малките улици в близост до "Женския пазар".
В Бургаска област са изградени контролно-пропускателни пунктове, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР комисар Калоян Калоянов, цитиран от "Фокус".
На специалните КПП-та ще се проверяват моторните превозни средства за евентуален нелегален превоз на мигранти. Комисар Калоянов не посочи точната цифра на ангажираните полицаи в акцията, която е съвместна с "Гранична полиция".
От МВР уточняват, че специализираните операции от този вид се провеждат периодично.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети